Карта АТО станом на 11 квітня

11 Квітня 2015 16:29

Ситуація на сході країни станом на 12:00 11 квітня 2015 за даними РНБО України, прес-центру АТО, групи «Інформаційний опір» та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Обстріли

За даними прес-центру АТО, протягом доби російсько-терористичні угруповання на Донбасі 20 разів обстріляли позиції українських військових. В Донецькій області найбільш «гаряче» було поблизу Опитного та Авдіївки: там противник застосував кулемети, автоматичні гранатомети та міномети калібру 120 мм, які за умовами Мінського договору мали бути відведені від лінії зіткнення. Крім того, артилерійський вогонь противник вів неподалік Новотроїцького, а в районі Широкиного й Чермалика – застосував стрілецьку зброю.

В Луганській області також зі стрілецької двічі були обстріляні наші поблизції біля Кримського, і стільки ж разів – з мінометів в районі Суходолу. В районі Кримського, за даними Геннадія Москаля, перестрілка триває й понині. Окремо в командуванні АТО наголошують: протягом вечора 10 квітня 2 рази зі 120-мм мінометів терористи обстріляли с. Піски.

Крім того, активізувалася повітряна розвідка противника: рекордне число безпілотних літальних апаратів терористів протягом доби зафіксували в районі Маріуполя (20), ще щонайменше 1 безпілотник вивчав позиції сил АТО під Кримським, що на Луганщині.

Ситуація на позиціях бойовиків

Як повідомляють у прес-службі Донецької обласної військово-цивільної адміністрації, росіяни зосереджують на кордоні з Україною власну військову техніку та особовий склад. Зокрема, там нарахували до 420 танків, близько 1920 ББМ, більше 500 артилерійських систем, майже 200 РСЗВ, понад 380 бойових літаків і майже 130 вертольотів та понад 53 тис. військовиху безпосередній близькості до лінії російсько-українського кордону. І це – без урахування 31 тис. чол. так званої «армії Новоросії».

Втрати

На жаль, 10 квітня не обійшлося без втрат з боку українських силовиків на сході. Вчора на блок-посту біля с. Врубівка боєць Нацгвардії випадково вистрелив у свого товариша. Від отриманого поранення той помер. Деталі інциденту з’ясовують, попередня версія слідстсва – необережне поводження зі зброєю.

35fc16002557b43bbd49b16aeec2991c