У центрі Черкас відкрили коворкінг для айтішників

15 Квітня 2015 18:58

IMG_0825У Черкасах стартував проект коворкінг-центру Talent HUB для ІТ-спеціалістів та фрілансерів. У самісінькому центрі міста поряд з будівлею міськвиконкому відкрився перший у місті публічний коворкінг. Він розташований на третьому поверсі будівлі банку. Створив центр Володимир Дибенко разом із своїми однодумцями.

“Ми винайняли цю будівлю, щоб самим працювати, але побачили, що нам забагато місця, тому вирішили запропонувати черкаським ІТ-спеціалістам, старт таперам та фрілансерам доєднатися до нашої спільноти. Народилася ідея створити коворкінг-центр. Подібного в Черкасах я не зустрічав. Натомість в багатьох містах України такі центри успішно діють. А в Європі, такі точки мають великий попит”, – розповів Володимир Дибенко.

IMG_0838У планах не лише надавати простір для роботи ІТ-спеціалісті і невеличких стартапів, але й проводити семінари, тренінги, навчання, допомагати молодим спеціалістам. Також коворкінг-центр Talent HUB зацікавлений праювати разом з Асоціацією “Черкаси ІТ кластер” черкаським GeekHub, де отримують знання і навички молоді черкаські ІТішники.

До послуг фрілансерів кімнати на 4-10 місць, кухня, конференц-зал для нарад і обговорень, зона з проектором для семінарів тощо. У майбутньому в залежності від попиту коворкінг-центр Talent HUB розвиватиметься і розширюватиметься.

У мерії переконані, що створення такого центру в Черкасах дасть поштовх до розвитку ІТ-спільноти в Черкасах. Загалом у місті нараховується більше 10 великих ІТ-компаній, які працюють на весь світ, створюючи продукти, якими користуються у всьому світі.