Бойовики розстріляли полоненого бійця із Жашкова

17 Квітня 2015 13:00
gazeta.ua

gazeta.ua

Відео, де бойовики розстрілюють трьох українських полонених, показав російський телеканал “Дождь”. Загиблі — бійці 30-ї бригади: 35-річний Олександр Бердес із Жашкова на Черкащині, 42-річний Василь Демчук із села Матейки Маневицького району Волинської області та 36-річний Павло Плацинський із Радомишля на Житомирщині, пише gazeta.ua.

Вони потрапили у полон 9 лютого під час відступу з Дебальцевого. Згодом волонтери групи “Патріот” знайшли тіла бійців. Їх прикопали в лісосмузі неподалік села Логвинове Артемівського району Донецької області. Мали поранення в голову та груди.

Олександр Бердес воював на Донбасі від серпня 2014-го. Бійця поховали 9 квітня в Жашкові. У нього залишилася дружина та двоє синів — 6 і 12 років. До мобілізації працював на цегельному заводі.

“Рідні до кінця надіялися, що Саша в полоні, — розповідає телефоном родичка Людмила Іванівна. Прізвище назвати відмовляється. — Кажуть, він підвозив боєприпаси. Були дві бронемашини. На одній четверо бійців і командир, і ще четверо — на другій. Хлопців із першої машини застрелили одразу. А тих, що потім знімали на відео, залишили. Рідні шукали де могли — просили волонтерів, писали до СБУ, поширювали інформацію в соцмережах. Знали, що Саша поранений, бо на відео кричав: рука. Думали, він у підвалі в Донецьку. Якось подзвонили звідти, попросили переказати 10 тисяч доларів за свободу Саші. У СБУ пояснили, що то шахраї. Після того більше дзвінків не було. Потім зателефонував хтось і сказав, що він із хлопцями прикопаний у селі Донецької області. Забрали тіла волонтери. При солдатах були документи. Сашу впізнали за татуюванням. Ховали в закритій труні”…