Черкаські “пожежники” відзначили професійне свято (фото)

17 Квітня 2015 20:43

Сьогодні, 17 квітня, в Україні відзначають День пожежної охорони. Це свято встановлено указом президента України 11 жовтня 2013 року, ураховуючи вагомий внесок працівників пожежної охорони України у справу боротьби з вогняною стихією, захисту життя і здоров’я людей, майна від пожеж, на підтримку ініціативи громадських об’єднань та Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

DSC04275_новый размер

Професійне свято врочисто відзначали у Черкаському інституті пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобилю. Привітати колектив навчального закладу прибули голова Черкаської облради Валентина Коваленко, народний депутат Микола Томенко, перший ректор ЧІПБ генерал-майор внутрішньої Микола Шкарабура, начальник ДСНС у Черкаській області генерал-майор служби цивільного захисту Віктор Гвоздь та інші почесні гості.

Старших товаришів прийшли привітати черкаські кадети

Старших товаришів прийшли привітати черкаські кадети

Валентина Коваленко у своєму вітальному слові згадала про те, як “усім черкаським миром” рятували нещодавно Інститут від закриття.

“Це були сотні листів, поїздки в Київ. Микола Томенко підставив своє плече народного депутата, щоб не допустити отих, хто в нашому часі дозволяє собі шляхом корупції, з якою ми боремося, продовжувати творити “чорний перезподіл” майна чи впливу”, – сказала Коваленко.

DSC04206_новый размер+

Микола Томенко подякував колективу Інституту за патріотизм і згуртованість у відстоюванні навчального закладу від ліквідації, що її планували здійснити колишні керівники ДСНС України.

“Це випробування було чи не найбільшим у житті колективу. Всі ви засвідчили, що маєте позицію і будете боротися до кінця. Стали на захист Інституту і обласна влада, і ОДА, і міська влада. А сума цих показників дала те, що ми разом відстояли цей заклад”, – зазначив Томенко.

Утім, він додав, що хоч “перший бій” навчальний заклад виграв, але тепер мусить подбати про подальший розвиток вишу.

“Мова йде про статус навчального закладу як самостійної одиниці, а не як філії, – сказав Томенко. –  Мені здається, що нових керівників ДСНС удалося переконати, що ваш Інститут – це заклад, який повинен повертати всі традиції, починаючи від власне професійних традицій пожежної безпеки і закінчуючи спортивними. Тому маємо вибудувати стратегію розвитку закладу, скажімо,  до 2020 року, щоб усі розуміли, що цей виш не лише один із найкращих в області, а й заклад, де є потужний дружний колектив”.

DSC04208_новый размер

Народний депутат вручив викладачам мультимедійні диски “Класика української літератури. Живі голоси” та “7 історичних чудес України” для використанні в навчальному процесі, а футбольній команді “пожежки” – спортивний інвентар.

Після нагородження кращих викладачів і ветеранів грамотами та медалями, врочистості продовжив святковий концерт. По завершенню заходу гості та керівництво навчального закладу вшанували пам’ять Героїв Чорнобиля покладанням квітів до монументу на їх честь.

DSC04264_новый размер

3332+