Коли черкащанам клопотати про субсидію на “комуналку”?

17 Квітня 2015 14:10

imageЖителі Черкас вже почали отримувати у свої поштові скриньки бланки декларацій та заяв для оформлення житлової субсидії. Утім, надсилати заповнені документи до служб соціального захисту слід з 1 травня 2015 року. На цьому наголошує заступник міського голови, який курує галузь соціального захисту, Юрій Гончаров.

“Маємо приклади, коли містяни, отримавши ці документи, одразу ж поспішають звертатися за оформленням субсидії. Проте постанова Кабінету Міністрів України «Про удосконалення порядку надання житлових субсидій» має вступити в силу лише з першого травня, – розповів він. – Заяви й декларації нового зразка доцільно заповнювати й надсилати до управлінь соціального захисту з травня”.

Водночас, Юрій Гончаров повідомив, що всім, хто отримував субсидію впродовж опалювального періоду 2014-2015 років, – її перерахують автоматично.

“Таким людям, якщо в них відсутні зміни, які можуть вплинути на отримання цієї допомоги, субсидія на наступний період призначається на підставі раніше поданих документів, без необхідності повторного звернення до управлінь соцзахисту та подання заяви й декларації”.

Нагадаємо, що від травня почне діяти нова система надання житлових субсидій населенню. Зокрема, скасовуються всі обмеження щодо майнового стану осіб, які звертаються за призначенням субсидій, окрім здійснення одноразової дороговартісної покупки. Надаватимуть пільги на підставі лише двох документів – декларації про доходи і витрати осіб, які зареєстровані у помешканні, та заяви про призначення житлової субсидії.