Томенко вимагає скасувати земельний податок для закладів гуманітарної сфери

20 Квітня 2015 12:24
goloskarpat.info

goloskarpat.info

Народний депутат України, Голова парламентського Комітету з питань екологічної політики Микола Томенко вимагає від керівництва Верховної Ради на цьому пленарному тижні розглянути у другому читанні та ухвалити законопроект про внесення змін до Податкового кодексу України щодо відновлення норм, які передбачають звільнення від сплати земельного податку (реєстр. № 1850-1) для вишів, шкіл, дошкільних закладів, закладів фізичної культури та спорту, заповідників і національних природних парків.

Про це повідомляє прес-служба політика.

“Абсурдно, щоб заклади культури, освіти, науки чи спорту, які утримуються за рахунок коштів державного або місцевих бюджетів, платили до бюджету ще спеціальний земельний податок. Така урядова ініціатива призвела до того, що на сьогодні деякі заповідники, школи чи вищі навчальні заклади опинилися перед фактом неможливості здійснення своєї діяльності, оскільки частина місцевих рад віднеслась лояльно до цієї історії, а деякі місцеві ради обклали їх надзвичайно великим земельним податком, які певні заклади платити не в змозі”, – зауважив М. Томенко.

Враховуючи те, що відповідний законопроект був ухвалений у першому читанні більше місяця тому, Микола Томенко вимагає від керівництва Верховної Ради розглянути його у другому читанні вже на цьому сесійному тижні і виправити помилку Уряду, який, обклавши абсурдним земельним податком заклади гуманітарної сфери, поставив їх на межу виживання.