Історична будівля у центрі Черкас руйнується через недбалість чиновників (відео)

21 Квітня 2015 09:05
uk.wikipedia.org

uk.wikipedia.org

Історична будівля у центрі Черкас руйнується через недбалість чиновників. Дитяча музична школа №1 вкрай потребує капітального ремонту. На це роками не виділялись кошти, в результаті – фундамент дав тріщини, а у старі вікна задуває вітер. Про проблему йдеться у сюжеті ОДТРК “Рось”.

Це одна із трьох будівель у Черкасах, де можна знайти сліди війни. Споруда могла б стати візитівкою міста, натомість це наш сором, кажуть краєзнавці.
Вже понад півстоліття в історичній будівлі знаходиться дитяча музична школа. Навчаються тут шістсот учнів. Чимало з них здобули перемоги на всеукраїнських та міжнародних конкурсах.

Та в цій школі викладачам доводиться піклуватись не лише про знання дітей. Вони самотужки рятують навчальний заклад він руйнування.

Грошей для історичної будівлі у центрі міста не може випросити у владців і директорка школи. Каже, не перший рік оббиває пороги чиновників.
Коли зможуть хоч трохи підлатати музичну школу, чиновники обіцяти не беруться. Принаймні цього року чекати грошей не варто.

Тож викладачам школи і надалі доведеться самостійно опікуватись навчальним закладом. Тут нині як ніколи радіють весні, адже це значить, що найближчі півроку у старі вікна задуватиме теплий вітер.