Уряд перетворює проект “Європейський вал” на українську “стіну плачу підприємців”, – Томенко

24 Квітня 2015 18:00
izvestia.kharkov.ua

izvestia.kharkov.ua

Уряд перетворює проект “Європейський вал” на українську “стіну плачу підприємців”. Про це народний депутат України Микола Томенко заявив сьогодні під час виступу у парламенті, коментуючи залучення інвестицій до будівництва так званої “Стіни”.

Як відомо, “Стіна” передбачався як проект, що фінансується з бюджету і за рахунок інвестицій, нагадав народний депутат.

“Натомість ключовим інвестором “Європейського валу” став український громадянин та малий і середній бізнес. Як інформують підприємці з різних регіонів України, сьогодні Урядом “розписані” суми, які певні області і райони повинні “проінвестувати” у цей проект. Таким чином, як і при попередній владі, відбувається “делікатне вибивання” грошей у підприємців. Причому, мова йде про малий і середній бізнес, які, окрім сьогоднішнього виживання та підтримки армії, мусять інвестувати ще й в проект будівництва “Стіни”, – заявив народний депутат.

Він додав, що у багатьох регіонах чиновники вже призвичаїлися до ситуації і уповноважили певні “братні” фірми, які будуть “освоювати” зібрані, зазвичай, не задекларовані кошти.

“Такі побори навіть для суспільнозначимих проектів є несправедливими і неправильними. Якщо це не зупинити, то проект “Європейський вал” дуже скоро перетвориться на своєрідну українську “стіну плачу підприємців”, – підсумував Микола Томенко.