У Холодному Яру зустрічають героїв (відео)

25 Квітня 2015 18:55
oda.ck.ua

oda.ck.ua

Героїв Холодного Яру вшановують сьогодні на Чигиринщині. Понад півтисячі бійців добровольчих формувань прибули сюди, щоби віддати шану пращурам, які теж боролись за незалежність України.

Заходи розпочалися зранку на Замковій горі в Чигирині. Тут патріарх Філарет провів молебень за Україну та полеглих героїв. На бастіоні Дорошенка він також освятив бойові прапори, аби вони стали оберегами для бійців.

“Церква нині всіляко допомагає нашій армії, – наголосив Філарет. – Ми повинні зараз підіймати дух наших воїнів. Бо саме дух перемагає, а не зброя. З нами Бог! А тому нашою буде і перемога!”.

Голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко вручив патріарху почесну відзнаку “За заслуги перед Черкащиною”, а настоятелю релігійної громади парафії Святого АрхистратигаМихаїла Черкаської єпархії УПЦ КП Анатолію Лещенку – орден “За заслуги” ІІІ ступеня. Водночас комбатів нагородив ювілейними відзнаками “Холодний Яр”. Також Юрій Ткаченко передав присутнім на заході вітання від Президента України Петра Порошенка.

Нинішні вшанування холодноярівців ювілейні – двадцяті за ліком. Цієї весни минає 95 років, відколи загинув головний отаман Холодного Яру Василь Чучупак, а також від створення Холодноярської бригади та Степової дивізії. Це – добровольчі підрозділи, які прославилися в боях проти московських поневолювачів.Уже завтра гостей зі всієї України зустрічатимуть Мельники й хутір Буда.