Біля парку в Черкасах викопали снаряди

28 Квітня 2015 15:00
ck.mns.gov.ua

ck.mns.gov.ua

У понеділок 27 квітня в Черкасах під час проведення земляних робіт на вулиці Пальохи місцеві жителі помітили 2 невідомих предмети, схожих на снаряди.

Поблизу знаходиться Ювілейний парк.

Після огляду рятувальники ідентифікували знахідки як артилерійські снаряди діаметром 122 та 76 мм часів Великої Вітчизняної Війни.

На місці події працювала група розмінування Аварійно-рятувального загону спеціального призначення м. Черкаси. Фахівці-піротехніки вивезли вибухонебезпечні предмети на спеціально відведений майданчик, де знищили його шляхом контрольованого підриву.

Як інформують у ДСНС України в області, всього з початку року на території Черкащини виявлено та знищено 94 боєприпаси часів Великої Вітчизняної Війни.

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області звертається до всіх громадян та наголошує, що в разі виявлення незнайомих предметів або схожих на вибухонебезпечні:
– припинити будь-які роботи в районі небезпечного місця;
– організувати охорону небезпечного місця;
– не допускати сторонніх осіб до небезпечного предмета, доки не прибули спеціалісти;
– ні в якому разі не пересувати, не нагрівати, не розбирати небезпечний предмет;
– не розпалювати багаття поблизу знахідки.
Пам’ятайте, що знешкоджувати вибухонебезпечні предмети мають тільки спеціально підготовлені фахівці піротехнічних груп, які пройшли фахову підготовку та мають навички роботи з «відлунням війни».