На Черкащині штрафи вже можна платити карткою

29 Квітня 2015 12:33

v-cherkasskoy-oblasti-shtrafy-mozhno-platit-na-mesteУ Черкаській області для спрощення процедури сплати штрафів за порушення ПДР патрульні автомобілі ДАІ оснастили спеціальними банківськими POS-терміналами. Крім того, таке обладнання встановили і на стаціонарному посту ДПС.

Черкащина стала п’ятим за ліком регіоном України, де впровадили подібну сучасну систему оплати штрафів за порушення. Нагадаємо, така вже працює в Київській, Дніпропетровській, Миколаївській та Харківській областях.

Як стверджують у ДАІ, нова послуга вигідна, насамперед, самим водіям – їм не потрібно витрачає час на черги в банківських установах. Для того, щоб нею скористатися, потрібно бути користувачем банківської картки будь-якого банку, будь-якої системи – ВІЗА або MasterCard або національної системи електронних переказів. Оплата штрафів за порушення ПДР аналогічна покупці товарів у супермаркеті – здійснюється за безготівковим розрахунком за допомогою банківської картки і проводиться через банківський POS-термінал. Нова послуга добровільна – якщо водій згоден з пред’явленим йому обвинуваченням у порушенні, він може сплатити штраф на місці.

Джерело: Автоцентр