Сьогодні черкащан навчать робити “насіннєві бомби”

29 Квітня 2015 09:14

Zuy2BQM56v8Сьогодні з 10 до 18 години на Соборній площі Черкас – інфортур “Енергонезалежність – наша спільна справа”. Організатори та учасники туру запрошують усіх охочих відвідати інформаційну виставку, скуштувати кави, яку зварять завдяки сонячній енергії, покрутити педалі велогенератора, щоб подивитися відео, на власні очі побачити роботу сонячних панелей.

Жителі міста зможуть дізнатися про енергоефективність та енергозбереження, економію і раціональне споживання ресурсів, стан вугільної, атомної енергетики, сланцевий газ, сталий транспорт, утеплення будинків, відновні джерела енергії, а також про те, як усі ці складові впливають на стан довкілля, і як саме кожний з нас може впливати на ситуацію в Україні.

У програмі заходу для черкащан передбачені майстер-класи з обслуговування велосипедів та велопрокат, видача «Велоправ», цікавинки від експертів, фейс-арт, майстер-клас з виготовлення «насіннєвих бомб» та багато іншого.

oPcDm3hRrp4В цей же день з 12.00 до 14.00 в конференц-залі готелю “Оптіма” відбудеться панельна дискусія “Енергоефективність – наша спільна справа: що може зробити кожен?”, експертами на якій виступатимуть: Андрій Зінченко (менеджер групи Реанімаційного пакету реформ «Реформа енергетичного сектору», співзасновник української мережі енергетичних інновацій Greencubator), Максим Бабаєв (експерт з відновлюваної енергетики Національного екологічного центру України), а також представники місцевої влади.

О 18.00 ж всіх охочих запрошують відвідати відкриту лекцію, на якій експерти туру розкажуть про способи раціонального використання енергії, про альтернативні джерела енергії, про зміни клімату та способи адаптації до них. Лекція проходитиме прямо поруч: ОДА, мала сесійна зала.