Як “економний есперимент” каналу 1+1 провалився на Чигиринщині (відео)

12 Травня 2015 11:16

2111+Кілька тижнів тому кореспондент ТСН Юлія Дячук розпочала соціальний експеримент. Його мета – прожити на 70 гривень на місяць, адже саме цю суму визначено Інститутом демографії як середню і достатню для прожиття у столиці.

Не зважаючи на тонкий гаманець, цього тижня Юлія Дячук вирішила ще й відпочити. Економно. Зрозуміло, що транспортом міг бути тільки велосипед, а місце відпочинку – те, куди вистачить сил. Обрала Черкащину. І вже традиційно дорогою уважно вивчала цінники та способи місцевого виживання. У Каневі у привокзальному бістро експериментаторку вразили художнім оформленням страв і помірними цінами:

“Дуже смачно. Але як на мій бюджет, не дуже дешево. За вечерю із трьох страв я заплатила 60 гривень”.

У Черкасах журналістку вразили ціни в місцевому супермаркеті, що виявилися вищими за столичні. Щоправда, нижчими ніж у Вінниці та Жмеринці. Та ж історія і в Чигирині – лише деякі продукти у найбільшому маркеті тут виявилися дешевшими.

Загалом велопробіг тривав три дні. І за цей час журналістці таки вдалося відпочити, але не вдалося зекономити. У результаті ліміт було перевищено, тож решту місяця за умовами експерименту журналістці доведеться прожити ще на менше суму, пише “ГромЧе”.