У Черкасах під міліцію принесли опудало Авакова (відео)

15 Травня 2015 21:30

Сьогодні кількадесят активістів пікетували обласне УМВС. Під міліцейські стіни вони принесли опудало Арсена Авакова – вимагали відставки міністра через “зраду ідей Революції гідності та зрив реформи МВС”, інформує “Громадське ТБ: Черкаси”.

Безпосереднім приводом акції стали події 9 травня. Тоді черкаські міліціонери за вимогою представників Комуністичної партії затримали активістів “Соколу”.

“9 травня колона із останніми ностальгістами за СРСР хотіли окремо від всієї парадної колони першими потрапити до Пагорбу Слави. Вони вигукували гасла про повернення СРСР, єдність народів та недопущення повернення фашистів. Черкаські активісти ВГО “Сокіл” разом із іншими громадськими організаціями та формуваннями були залучені до підтримки громадської безпеки як Громадська варта. Разом із працівниками міліції ми зупинили рух цієї колони на перехресті Кірова-Хрещатик і надали можливість основній колоні патріотів, яка йшла від Соборної площі, дійти без перешкод до Пагорбу Слави. Було дуже дивним чути в свою адресу, що я фашист, “бендеровець” та “агєнт США”. Після руху всієї колони було пропущено і комуністичну групу. Після самої процесії на Пагорбі Слави, ми підійшли до наметового місця комуністів і попросили зняти плакат із Сталіним, прибрати речі із зображенням серпа та молота. Після цього почалася словесна дискусія між патріотичними громадянами міста та «ідєйними камуністамі». В результаті втрутилися працівники міліції, які попросили комуністів розібрати намети та прибрати вище описані речі. Але ображені комуністи не могли так все залишити. По дорозі в центр міста нас зупинив наряд ППС. Почали перевіряти документи, питали про місце народження та постійного проживання. Нам пояснили, що певна громадянка звернулася до міліції, що по місту ходять двоє осіб неукраїнської зовнішності із українською символікою. По цьому орієнтуванню нас перевіряли. Мене і Артема (побратима із організації) повезли до Соснівського РВ, щоб дати пояснення. Приїхавши, ми побачили у райвідділку ще одного нашого побратима. Його ж привезли давати пояснення, так як підходив за орієнтуванням на крадія жіночої сумочки”, – згадує голова черкаського обласного осередку ВГО “Сокіл” Максим Шило.