Обласні телерадіокомпанії мають стати самостійними – суспільними за формою і українськими за змістом, – Томенко

21 Травня 2015 13:39
mymedia.org.ua

mymedia.org.ua

На цьому наголосив на відкритті фестивалю телерадіопрограм “Кобзар єднає Україну”, фінал якого відкрили в Черкасах 20 травня, народний депутат, голова оргкомітету фестивалю, голова фонду “Рідна країна” Микола Томенко.

Томенко сказав, що активна участь творчих груп обласних телерадіокомпаній (до розгляду конкурсної комісії надійшло 100 робіт, а на фестиваль з’їхалося 115 учасників з різних куточків України) підтверджує необхідність підтримки регіонального телерадіомовлення і недопущення концепції зруйнування і приватизації ОДТРК.

Народний депутат нагадав, що в законі України про суспільне телебачення, прийнятому на початку квітня 2014 року, йдеться: уряд має запропонувати механізм правового статусу суспільного мовлення на регіональному рівні.

“Переконаний, що обласні ради будуть наполягати на праві місцевих громад мати регіональне суспільне телерадіомовлення. І це абсолютно правильно й правомірно, – сказав Томенко. – ОДТРК повинні стати самостійними регіональними – суспільними за формою та українськими за змістом. Не вірю, що нинішні комерційні телерадіокомпанії будують левову частину свого мовлення присвячувати популяризації української культури, традицій, спорту й туризму”.