Ситуація в зоні АТО станом на 25 травня (карта)

25 Травня 2015 15:04

Ключові події в зоні АТО за минулу добу за Інформацією Інформаційно-аналітичного центру РНБО.

На Маріупольському напрямку тривають ворожі обстріли наших позицій у с. Широкине. Противник активно застосовує 122-мм гармати та 120-мм міномети, і зазвичай активізується у другій половині доби.

На Донецькому напрямку бойовики систематично ведуть вогонь по наших позиціях в районі аеропорту, в тому числі із застосуванням танків та 122-мм гармат. Також противник здійснив провокації південніше – в районі Мар’їнки та Гранітного та північніше – в районі Кам’янки та Верхньоторецького. Останні два населені пункти перебувають неподалік автодороги Донецьк – Горлівка, яка контролюється бойовиками.
Водночас поблизу Горлівки та Світлодарська вчора режим тиші в цілому дотримувався.

На Луганському напрямку інтенсивні бойові дії вчора ішли біля Щастя і Станиці Луганської. Бойовики ведуть вогонь з високого берега Сіверського Донця, застосовуючи важке озброєння.

У  районі Бахмутської траси загалом ситуація була спокійною – бойовики епізодично вели вогонь по наших позиціях біля Жовтого та Сокільників.

Всього в зоні АТО на лінії зіткнення було зафіксовано 16 польотів ворожих БПЛА. Ще 1 російський літальний апарат рухався вздовж кордону над територією Росії на півночі Луганщини, поблизу сел. Мілове.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 5 – отримали поранення. Найбільші втрати сили АТО понесли у с. Широкине.

25-05