Сьогодні вночі в Черкасах випало 70% травневої норми опадів

29 Травня 2015 20:53
poglyad.com

poglyad.com

Вже третю добу на Черкащині спостерігається нестійка погода під впливом фронтальної зони і південного хвильового циклону. Як повідомив начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань, найбільш сильні дощі випали сьогодні вночі у східній частині області. Станом на дев’яту годину ранку центр активного циклону знаходився над Запоріжжям і рухається на північ по траєкторії Харків-Смоленськ.

За період з 26 травня на території області випало від 18 до 58 мм дощу, що відповідає 39-145 % місячної кліматичної норми. Найбільш інтенсивний дощ пройшов у Чигирині, де за 12 годин зафіксовано 53 мм опадів, що більше місячної норми та класифікується як стихійне гідрометеорологічне явище. А в Черкасах за ніч 29 травня випало 70 % травневої норми.

Ці дощі є довгоочікуваними, оскільки у східній частині регіону до цього вже тривала ґрунтова засуха. Особливу користь волога принесе озимим хлібам, в яких розпочалася фаза колосіння та формування зерна. Також клас пожежної небезпеки знижено до найнижчих значень.

За прогнозом погоди, до кінця сьогоднішньої доби та впродовж наступної ночі у східній частині області збережеться дощова погода. Завтра вдень активний циклонічний вихор покине територію України, і погода почне поступово стабілізуватися. Вже 30-31 травня суттєвих опадів не прогнозується, денні температури становитимуть +20-25º. Із початку календарного літа температура продовжить підвищуватися.