Вибори в Черкасах виграє той, хто заручиться підтримкою “Самопомочі” і БПП, – експерт

29 Травня 2015 17:30

6d550ba432adec7Відсьогоді Черкасах стартувала міська виборча кампанія. У жовтні 2015 року в обласному центрі обиратимуть міського голову і міську раду.

За словами голови обласного осередку Комітету виборців України Михлика, нині потенційні кандидати в міські голови чекають нового закону, який би регламентував виборчий процес.

“Якщо буде система, яку пропонує нардеп Олександр Черненко з коаліцією, тобто вибори міських голів у два тури, то, враховуючи останні рейтинги, автоматично Сергій Одарич проходить у другий тур і далі йтиме битва за друге місце. І ця конкретна особистість, яка виходить із Одаричем у другий тур, матиме всі шанси перемогти діючого мера, – сказав Михлик. – Але за умови наявності того, чого чекають черкащани: це має бути нове незаплямоване обличчя, господарник, має заручитися підтримкою найбільш головних політичних сил у місті. І тоді в нас зміниться мер. За умови, що йдуть ті самі обличчя, які ми бачимо ось уже 10 років – Булатецький, Бондаренко, Радуцький, навпевне, знову будемо мати Одарича мером. Багато людей, думаю, чекають чи підтримки, чи закону, чи десь торгуються по кулуарах”.

На думку Євгена Заїки із громадського контролю “Слово і Діло”, Черкаси чекає двобій між двома персонами. “Вони всім відомі”, – зауважив Заїка.

“Питання полягає в тому, хто буде серед кандидатів другого ешелону, які, не виключено, будуть виконувати технологічну складову для дроблення електорату”, – зазначив Заїка.

“Тому кандидату вдасться виграти міські вибори, хто заручиться підтримкою партії “Самопоміч” і Блоку Петра Порошенка”, – підкреслив Михлик.