За тисячу доларів працівник військомату обіцяв вирішити питання з мобілізацією в ЗСУ

29 Травня 2015 14:56

Ukrainian conscripts leave a recruitment office after a ceremony marking the last set of conscripts in the Ukrainian army in Kiev, October 15, 2013. One of the largest post-Soviet Republics, Ukraine, says goodbye to the conscription inherited from the Soviet Union by focusing on a high-tech professional army based on a western model. Ukrainian President Viktor Yanukovich declared on Monday that Ukrainian Armed Forces will call the last conscript in October. The last call will be for 11,000 people. Ukraine's Armed Forces has about 180,000 people. Kiev plans to cut its armed forces to 122,000 people in the next five years.  REUTERS/Gleb Garanich  (UKRAINE - Tags: MILITARY SOCIETY) - RTX14C9Y

Попри нелегкі часи в державі деякі посадовці військового комісаріату не пропускають нагоди нажитися на тих, хто не бажає захищати країну.

Працівниками правоохоронних органів встановлено, що у квітні цього року головний спеціаліст одного з міських військових комісаріатів Черкащини підбурювала громадянина до дачі військовому комісару неправомірної вигоди в сумі 1 000 доларів США за визнання його непридатним для служби в армії, щоб ухилитися від мобілізації до Збройних сил України. Про це повідомили в обласній прокуратурі.

За наведеним фактом слідчий відділ прокуратури  області розслідує кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 КК України (замах на підбурювання до надання неправомірної вигоди службовій особі).

Наразі до суду направлені клопотання про обрання підозрюваній запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від посади.

Довідково:

Ч. 3 ст. 369 КК України передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років.