Журналістів запрошують надсилати свої роботи на здобуття премії імені В’ячеслава Чорновола

3 Червня 2015 08:08

551З 1 червня 2015 року Державний комітет телебачення і радіомовлення оголосив черговий прийом творів на здобуття премії імені В’ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу у галузі журналістики.

Приймаються нові оригінальні публіцистичні твори, які сприяють утвердженню історичної пам’яті народу, його національної свідомості та самобутності, спрямовані на державотворення і демократизацію українського суспільства. Журналістські тексти мають бути опубліковані (оприлюднені) у завершеному вигляді протягом останніх трьох років, але не пізніше як за півроку до висунення на здобуття премії. За рішенням Комітету, книги до розгляду не беруть.

Можуть бути подані роботи окремих журналістів і творчих колективів у складі не більше п’яти осіб.

Звертаємо увагу, що відповідно до п. 4 Положення про премію імені В’ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу у галузі журналістики, одна й та сама кандидатура не може одночасно висуватися на здобуття премії за двома і більше творами.

Адреса: 01001, м. Київ, вул. Прорізна, 2, Державний комітет телебачення і радіомовлення України, тел./факс (044) 279-51-56.

Довідково: Премія імені В’ячеслава Чорновола щорічно присуджується до дня народження видатного громадського та політичного діяча – 24 грудня, починаючи з 2004 року. Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 27.06.2003 № 979 «Про премію імені В’ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу у галузі журналістики» (зі змінами), розмір винагороди становить 5 тис. гривень.

З Положенням про премію, затвердженим наказом Державного комітету телебачення і радіомовлення України від 12 вересня 2003 № 225/556 (зі змінами) можна ознайомитися на сайті Держкомтелерадіо України в рубриці «Виставки, конкурси, премії», підрозділ «Премії».