2016-ий треба проголосити роком українського народу, – Томенко

5 Червня 2015 16:00

tomenko11-303x200Виступаючи сьогодні у Верховній Раді, народний депутат Микола Томенко згадав, що Президент під час вчорашнього виступу з Посланням до ВР сказав, що хоче 2016 рік проголосити роком англійської мови.

«Я як українець хотів би, щоб це був рік української мови. Але насправді і 2016-й, і 2017-й, і всі наступні роки треба зробити роками українського народу, бо про нього забули за цими суцільними політичними шоу і виставами», – цитує Миколу Томенка його прес-служба.

Він також зауважив, що виступи уряду в парламенті нагадують клоунаду. «А сьогодні під час години запитань до уряду нас тут керівництво «уряду веселунчиків» розважало. Цих «веселунчиків» треба запросити хоча би на екскурсію в зону АТО чи у військові частини, щоб вони подивились, в яких умовах живуть наші солдати, або в лікарні, де сьогодні немає ліків, а потім – на збори сільських громад, де розказують, що адміністративно-територіальну реформу шляхом об’єднання районів роблять добровільно, але за вже затвердженим планом Кабінету Міністрів», – зазначив народний депутат.

Також, він зауважив, що у Посланні Президента не було жодної згадки про робочі місця, про те, що необхідне піднесення національної економіки, підтримка малому і середньому бізнесу тощо. Для прикладу народний депутат сказав, що підприємці як платили за часів Януковича приватним обленерго за електроенергію на 2 місяці наперед, так і продовжують платити сьогодні.

«Не можна всі проблеми в країні постійно списувати на війну і Путіна. Не проти Росії треба боротися, а за Україну думати. Бо класик нас вчив, що об’єднувати Україну маємо не ненавистю до ворогів, а любов’ю до держави. І при всій повазі до міжнародної спільноти: не врятують нашу державу американці, європейці і навіть грузини. Бо ця земля – наша, ми тут народилися і тут наші батьки. А тому крім нас – українців – ніхто її не врятує», – підсумував Микола Томенко.