Завтра черкащанам покажуть понад сотню видовищних дослідів та наукових атракціонів (відео)

5 Червня 2015 11:06

f4f2ecІз нагоди 729-ої річниці від дня заснування Черкас на території Замкового скверу влаштують науковий пікнік. Там 6 червня з 11-ої ранку й до 15-ої години дня на 40 експериментальних майданчиках студенти і науковці Черкаського державного технологічного університету розкриють таємниці фізики, хімії, біології та інших сфер науки й техніки. Усім відвідувачам дійства вони покажуть понад 100 видовищних дослідів, головоломок та наукових атракціонів.

Ініціював проведення такого заходу міський голова Черкас Сергій Одарич. Саму ж ідею запозичили кілька років тому в поляків – під час відвідин черкаською делегацією освітян разом із міським головою Наукового центру ім. Коперника у Варшаві.

“Ми хочемо залучити до проведення експериментів тих, хто незалежно від статусу чи віку вірить у науку, любить її та цікавиться новітніми досягненнями, – говорить директор Науково-дослідного інституту ЧДТУ Володимир Шадхін. – А ще – продемонструвати, що нібито складні для багатьох науки – хімія, фізика, біологія, є дуже захопливими й наочними. Для прикладу, покажемо, що будь-яка людина може сидіти на цвяхах і не поранитися… Цей захід ми проводимо під гаслом “Відкрий для себе радість пізнання”.

Окрім цього, запевняють організатори, відвідувачі дійства зможуть власноруч провести експеримент в імпровізованій лабораторії просто неба. Серед іншого на гостей свята очікують майстер-класи з економічних та гуманітарних наук, а ще – цікаві опитування й соціологічні дослідження.