Про план об’єднання територіальних громад Черкащини в ОДА знов говоритимуть за тиждень

8 Червня 2015 18:52

587Чому сесія Черкаської обласної ради не підтримала перспективний план об’єднання територіальних громад, і що очікує на сільські громади в майбутньому – про це йшлося в ток-шоу “Країна, яка нам потрібна” на телеканалі “Рось”.

У дебатах взяли участь заступник голови облдержадміністрації Юрій Сас, директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Сергій Пасічник, керівник Офісу реформ Наталія Даньковська, депутати обласної ради Сергій Осадчий та Анатолій Бондаренко, заступник голови асоціації сільських голів Черкаської області Олена Ковальська, сільські голови.

Присутні депутати облради дорікали керівництву області на поспішність у роботі, отже, на їх думку, не було серйозних обрахунків об’єднання та виявлення всіх негативних проявів нового територіального устрою.

На це Юрій Сас відповів, що певною мірою таке мало місце через брак часу.

“Ми потрапили в серйозний цейтнот, – сказав він, – бо методика об’єднання була затверджена Мінрегіонбудом 8 квітня, а доведена до області для виконання – 26-27 квітня. Щоб вийти на укладення моделей громад і перспективних планів у районах, ми мали менше тижня робочих днів. За цей неймовірно короткий термін треба було провести обговорення у громадах, врахувати пропозиції й вийти на сесію з готовим перспективним планом”.

“На сесії до нас дослухалися, і вже вчора представники влади зустрічалися з сільськими головами, намічаються поїздки в райони, – зауважила заступник голови асоціації сільських голів Черкаської області Олена Ковальська. – Не можна сказати, що сільські голови проти реформи, але вона має йти за погодженням із місцевою територіальною громадою. До 26 червня ми добре попрацюємо, виступимо зі своїми пропозиціями, а потім громади добровільно об’єднаються: хто зараз, хто подивиться – і згодом теж об’єднається. Бо нам всім треба виживати”.

 

Сергій Пасічник у свою чергу запросив усіх зацікавлених осіб прийти 15 червня на засідання розширеної робочої групи ОДА, яке відбудеться у Великій сесійній залі облради о 10.00, аби долучитися до створення перспективного плану об’єднання територіальних громад області.