Черкащани добудували “свої” ділянки укріплень на Донбасі

9 Червня 2015 13:00

08-06На Донбасі завершено спорудження укріплень та захисних ліній, за які відповідала Черкаська область за дорученням Президента України. Щоб пересвідчитися в якості робіт, з Черкас на схід виїздила комісія на чолі із заступником голови ОДА Юрієм Сасом, інформують у прес-службі адміністрації.

“Ми із представниками Департаменту капітального будівництва облдержадміністрації на власні очі переконалися, що роботи, покладені на Черкащину, виконано добротно, і разом із розпорядниками об’єктів підписати акт здачі їх в експлуатацію”, – розповів по приїзді Юрій Сас.

Усього черкащани збудували в зоні АТО чотири оборонних комплекси: в районі Краматорська, Дружківки та поблизу Слав’янська. Два з них добудовано ще в березні, і ось ще два наразі готові до використання. За висновками комісії, будови виконані вчасно і повністю відповідають умовам проекту.

“Це споруди з дуже якісного бетону, які встановлені охайно: замазані всі шви, зроблена підсипка, виведені труби вентиляції, окопи оббиті лісом, що робить їх більш довговічними”, – охарактеризував побачене заступник голови ОДА.

Слід зауважити, що Черкащина стала однією з перших двох областей (наряду з Одеською), яка вже впоралася із завданням Президента. Хоча ще можуть бути перевірки, зокрема Міноборони, але в цілому, за оцінкою представників тамтешніх органів місцевого самоврядування, комендатур, інженерних служб, Збройних сил, темпи робіт, виконавська дисципліна в черкащан виявилися найвищими.

“Ми б не змогли це зробити, якби не допомога бізнесу, – каже Юрій Михайлович, – тому дякую всім черкаським підприємцям, хто відгукнувся на потребу країни”.

Відповідно до проекту, вартість одного оборонного комплексу оцінено в понад три мільйони гривень, але по факту витрачено близько чотирьох мільйонів на кожний об’єкт.