Ситуація в зоні АТО: за минулу добу загинуло 8 українських воїнів, 5 – поранено (карта)

9 Червня 2015 14:08

На Маріупольському напрямку вчора бойові дії велися у с. Ломакіне та с. Широкине. Як заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко, противник вів вогонь по наших позиціях переважно зі стрілецької зброї, проте ввечері також було зафіксовано артилерійський обстріл із 152-мм артилерії НЗФ.

На Донецькому напрямку вчора найбільш активні бойові дії велися в районі Горлівки, зокрема на її північно-західних околицях. Противник веде щільний мінометний вогонь, а в районі с. Красний Пахар (що поблизу Світлодарська) застосував 122-мм гармати і танки, ведучи вогонь з двох різних точок. Також противник активно вів вогонь по наших позиціях на захід від Донецька на широкій ділянці фронту – від Авдіївки до Мар’їнки. Зокрема, зафіксовано використання танків з боку НЗФ в районі Водяного і Опитного.

Вчора у ході виконання бойового завдання в районі Красногорівки підірвалася вантажівка з 7 українськими військовослужбовцями-саперами. Внаслідок вибуху наші воїни отримали травми, несумісні з життям.

09-06

Понісши важкі втрати у ході нападу на Мар’їнку, бойовики змінюють тактику на цій ділянці оборони, роблячи ставку на застосування ДРГ та ведення провокативних обстрілів як позицій сил АТО, так і підконтрольних їм територій. У зв’язку з активізацією ворожих ДРГ на заході від Донецька, зокрема у районі Мар’їнки і Красногорівки, командування АТО проводить посилену роботу з їх виявлення та знешкодження.

На Луганському напрямку вчора активні бойові дії велися по всій лінії зіткнення на цій ділянці фронту – від Золотого до Станиці Луганської. Поблизу с. Гречишкине Новоайдарського району сили АТО знищили ворожу ДРГ. Також важкий бій прошов у с. Кримське, куди ворог підтяг БМП та міномети. Окрім цього, у Кримському на розтяжці підірвалися і були госпіталізовані троє наших бійців.

Фактів застосування важкого озброєння з боку бойовиків – танків, великокаліберної артилерії вчора зафіксовано не було. Внаслідок обстрілів бойовиків у смт. Станиця Луганська зруйнована три будинки і немає світла.

Вчора в зоні АТО було зафіксовано 55 польотів ворожих безпілотників.

За минулу добу внаслідок бойових дій і у ході виконання бойових завдань 8 українських військовослужбовців загинуло, 5 – було поранено.