Друзі й недруги Тулуба реанімувалися в одній партії

10 Червня 2015 12:20

10-1-424x282Політична партія “Відродження” заявила про свою реанімацію  і сміливо увірвалася до медійного простору Черкащини потужним прес-релізом. У ньому йдеться про черкаських нардепів-мажоритарників, зібраних під крилом “Відродження” – партії, яка йде на вибори позиціонуючись як опозиція до влади.

А зібрання це для черкаської публіки справді цікаве, бо об’єднало колишніх регіоналів, так би мовити, друзів одіозного ідеолога Партії регіонів на Черкащині Сергія Тулуба із його, здавалося, непримиренними ворогами. Маємо тут і Антона Яценка та Володимира Зубика з Валентином Ничипоренком, які у 2012 році потрапили до Верховної Ради за підтримки правлячих регіоналів, а далі представляли їх інтереси в Раді. Та Леоніда Даценка, що протистояв колишній владі, а нині фактично очолив обласний осередок “Відродження”.

Представники Черкащини у “Відродженні” неодноразово були героями публікацій у ЗМІ, зокрема, у матеріалах про роботу народних депутатів.  Тут ідеться  про Володимира Зубика і Валентина Ничипоренка, які за версією організації “Слово і Діло” є одними з найбільш безвідповідальних нардепів-мажоритарників. А Зубик ще й “уславився” як парламентар із нульовою законотворчістю. За півроку в Раді він не зареєстрував жодного законопроекту, про що інформував рух “Чесно”.

Чи не найбільш активним, за версією піарщиків відродженої партії, є нардеп Антон Яценко. “У Верховній Раді минулого скликання був прийнятий Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері державної антикорупційної політики у зв’язку з виконанням Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України” в якому враховано понад 40 пропозицій наданих народним депутатом Антоном Яценком, що наблизили Україну до безвізового режиму з країнами Європейського Союзу”, – йдеться в тексті повідомлення.

Понад 40 врахованих поправок до закону – це не може не приголомшити виборця.

Та якщо ознайомитися із законотворчою діяльністю депутата Яценка під час попереднього скликання на його сторінці на сайті Верховної Ради України, то можна побачити, що з 49 запропонованих Яценком поправок до згаданого закону враховано тільки 2! 47 поправок – відхилено.

Якщо вже перша, так би мовити, презентація “Відродження” для черкащан розпочалася з брехні – то чого можна очікувати від партії далі?..