Як харчуватися влітку?

10 Червня 2015 10:00
alex-food.blogspot.com

alex-food.blogspot.com

Як харчуватися влітку, щоб зберегти здоров’я? Поради від засновника Агенства здорового харчування HealthPlus Лени Лівшиц.

Улітку краще перейти на “охолоджуючу” дієту. У спеку добре вживати рослинну їжа. Тільки не забудьте, що літні овочі та зелень потрібно висолювати перед приготуванням. В ідеалі, добре було би придбати спеціальну речовину для промивання овочів, вона допоможе вам захиститися від пестицидів і гербіцидів, які не завжди змиваються звичайною водою, радить експерт.

Варто збільшити споживання рослинних білків – наприклад, горіхів і бобових. Все це, втім, не означає, що м’ясо, рибу і молочні продукти потрібно повністю виключити з раціону. Деякі люди фізично не можуть обійтися без тваринних білків. Їм слід дотримуватися кількох простих правил, які допоможуть убезпечити себе від бактеріальних заражень.

По-перше, купуючи м’ясо, рибу або сир в жаркий день, звертайте увагу на те, скільки хвилин або годин пройде, перш ніж продукт потрапить до вашого холодильника. Чим довше він пробуде в теплі, тим вищий ризик. Якщо любите купувати сир на ринку, робіть це не пізніше дев’ятої ранку і місце покупки вибирайте ближче до будинку.

По-друге, термін придатності, зазначений на упаковці магазинних продуктів, що містять тваринні білки, влітку потрібно ділити надвоє. У процесі транспортування або відвантаження великих партій часто трапляються непередбачувані збої. В результаті товар деякий час залишається поза холодильником і реальний термін придатності значно скорочується.

По-третє, навіть приготовані вами власноруч м’ясні та рибні страви не варто зберігати довго. Максимальний термін – 12 годин, та й то за умови, що їжа термічно оброблена і з моменту приготування знаходиться в потужному холодильнику.

Джерело: Фокус