АТО станом на 12 червня: 10 українських військових поранено (карта + відео)

12 Червня 2015 16:00

Основні події на сході України, які сталися за минулу добу, за даними Інформаційно-аналітичного центру РНБО України.

На Маріупольському напрямку вчора обстановка в цілому була спокійною. Противник здійснив обстріл наших позицій зі 152-мм гармат та мінометів в районі Павлопольського водосховища. Такі дані оприлюднив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

На Донецькому напрямку велися активні бойові дії поблизу аеропорту. Противник активно застосовує заборонене важке озброєння – гармати і танки, які зосереджені практично на самій лінії зіткнення. Також зафіксовано ведення артилерійського вогню по наших позиціях в районі Мар’їнки, Старогнатівки та Гранітного. В районі Горлівки ворог застосовував 120-мм міномети, а також зафіксовано роботу снайперів бойовиків. Але ці провокації не залишаються непокараними – сили АТО мають право і можливість вести влучний вогонь у відповідь по знахабнілому агресору.

На Луганському напрямку противник вів вогонь по наших позиціях на широкій ділянці фронту – від Попасної до російського кордону. Вогонь вівся переважно зі стрілецької зброї, а також мінометів; фактів застосування великокаліберної артилерії і танків не зафіксовано. Найскладніша ситуація – на північ від центральної ділянки Бахмутської траси (с. Кримське і с. Сокільники), де противник регулярно чинить провокації, намагаючись знайти слабкі місця у нашій обороні.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 10 – було поранено.

12-06