Черкащина тихо попрощалася з двома загиблими в АТО

12 Червня 2015 12:30
drabiv-rda.org.ua

drabiv-rda.org.ua

Нині нібито триває “перемир’я» на папері, хоча вже навіть офіційні речники повідомляють “про загострення ситуації по всій лінії розмежування”. Натомість на Черкащину продовжують надходити “200-ті”. За останні дні з загиблими прощалися в Драбівському та Городищенському районах.

Влада та ЗМІ вже намагаються не так широко тиражувати інформацію про загиблих, бо “перемир’я”. Так, інформації, яка б мала стати частинкою увічнення загиблих, не має ані на сайті обласної ради, на місцевих сайтах адміністрацій також мало, або взагалі відсутня інформація, як наприклад на сайті Городищенської РДА.

4 червня в селі Бирлівка, Драбівського району відбулася церемонія поховання 51-річного учасника антитерористичної операції, військовослужбовця – Федоренка Михайла Володимировича. Загинув 31 травня.

До громадськості села зі словами скорботи звернулися голова райдержадміністрації Іван Гайдай, заступник голови районної ради Тетяна Богославець, сільський голова Ольга Кучер. Провести героя в останню путь прибули його військові побратими, які несли з ним свій військовий обов’язок, – повідомляє сайт Драбівської РДА.

11 червня в м. Городище відбулася церемонія прощання з Валентином Пеньковим, який загинув під час ракетно-артилерійського обстрілу у районі донецької Горлівки. Валентин воював у складі одного з танкових підрозділів ЗСУ. На час загибелі йому виповнилося 37 років.

Коли після чину відспівування труну з тілом загиблого винесли з будинку культури, сотні людей опустилися у глибокій скорботі на коліна. Біля меморіалу всім загиблим мешканцям Городища похоронна процесія зупинилася, щоби вшанувати усіх полеглих українських патріотів хвилиною мовчання і востаннє схилити голову перед тілом свого земляка.

Поховано Валентина Пенькова з молитвою на міському цвинтарі Городища, – повідомляє horodysche.info