Завтра у ЧДТУ представлять в.о.ректора

18 Червня 2015 17:02
chdtu.livejournal.com

chdtu.livejournal.com

Уже завтра представники з Міністерства освіти і науки України представлятимуть колективу Черкаського державного технологічного університету нового виконуючого обов’язки ректора.

За інформацією “Рідної Черкащини”, проректором ЧДТУ Миколою Кришталем було надіслано листа до МОНу, що ректор вишу Тамара Качала не може виконувати свої обов’язки за станом здоров’я.

Нагадаємо, Тамара Качала була обрана ректором ЧДТУ трохи більше року тому.  Цікаво, що професора ЧДТУ Качалу визнали переможницею виборів попри те, що за кількістю голосів вона фактично програла своєму конкуренту Юрію Лезі – набрала 69 голосів проти Легиних 89. Тоді громадськість активно педалювала тему партійної приналежності Юрія Леги, який мав квиток Партії регіонів. Забувши, що й Качала була активною “регіоналкою”.

Незважаючи на це, МОН уклав із Тамарою Качалою контракт строком на 5 років.

Виникають питання – за які заслуги Качала стала керівником одного з найпотужніших вишів області? Чому контракт із нею було підписано на такий досить тривалий строк, а не на рік чи два? Якщо Качалу звільняють зараз, то виходить, що певні підкилимні умови, на яких її так успішно пролобіювали в ректори, були нею не дотримані? Не виконала “план до двору”, як кажуть на Черкащині?

Вочевидь, у призначенні Тамари Качали ректором ЧДТУ є корупційна складова. І поквапливе її звільнення лише підтверджує таку підозру.