АТО станом на 19 червня (карта)

19 Червня 2015 16:00

На Маріупольському напрямку основні бойові дії протягом цілого дня велися у с. Широкине. Окрім застосування стрілецької зброї та мінометів, противник здійснив щонайменше 3 обстріли наших позицій зі 152-мм гармат, які розташовані у с. Саханка. Також вчора ввечері ворог здійснив кілька збройних провокацій у Чермалику, відкривши вогонь зі східного берега Павлопільського водосховища.

Також днями в районі с. Широкине члени проросійських бандформувань обстріляли безпілотник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, а сигнал з іншого безпілотника постійно глушився. У звіті місії зазначено, що бойовики, ймовірно, використовували сучасні засоби радіоелектронної боротьби. Це вкотре підтверджує, що бойовики забезпечуються сучасною військовою технікою з Росії, а факт зухвалих атак проти безпілотників ОБСЄ свідчить: бойовикам є що приховувати.

На Донецькому напрямку ворог не припиняє обстрілів та провокацій проти наших військових на захід від Донецька (йдеться про ділянку від Мар’їнки до Авдіївки). Зафіксовано інтенсивну роботу снайперів противника; з важкого озброєння бойовики застосовують 120-мм міномети. Традиційно вороги не гребують і обстрілами цивільних об’єктів: вчора вночі з танків та 122-мм гармат було обстріляно сел. Водяне.

Окрім цього, бойовики цілий день вели обстріл наших позицій у сел. Луганське та Світлодарську. Внаслідок ефективного вогню у відповідь на цій ділянці оборони обійшлося без втрат.

На Луганському напрямку тривають перестрілки майже по всій лінії зіткнення; режим тиші зберігався лише в районі Станиці Луганської. Зокрема, поблизу Новотошківського бойовики здійснили обстріл з реактивних установок «Град». Біля Золотого і Попасної противник обстріляв наші позиції зі 120-мм мінометів. Противник надзвичайно активний у темну пору доби, і намагається знайти слабкі місця у нашій обороні.

Вчора в зоні АТО було зафіксовано 8 польотів ворожих БПЛА.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, лише 1 було поранено в районі Авдіївки.

19-06