Волонтерка Центру допомоги бійцям АТО ошукала уманчан на 2 мільйони гривень (відео)

22 Червня 2015 19:00

Півсотні жителів Умані розшукують колишню вчительку, а нині волонтерку 48-річну Анжелу Шульгу, яка зникла разом з їхніми грошима. Йдеться про понад два мільйони гривень.

Гроші люди здавали начебто за їхнє працевлаштування за кордоном, а коли в призначений час  уманчани прийшли для підписання документів, від Анжели вже й слід запав, а її телефон перестав відповідати.

Гуртом люди пішли до прокуратури та міліції, там вже готуються оголошувати жінку в розшук, повідомляють “Надзвичайні новини“.

Останній рік жінка працювала волонтеркою у Центрі допомоги бійцям АТО. Саме через таку діяльність люди їй вірили.

У Центрі кажуть, що волонтеркою жінка працювала безкоштовно.

“Як до волонтера у нас до неї претензій немає”, – зазначає координатор волонтерського центру Євген.

Жінка пропонувала роботу на вибір: у Чехії, Данії та Великобританії. Заманювала високими зарплатами та хорошими умовами проживання.

Жодних письмових угод жінка не складала, обмежувалася розпискою. А контракт, мовляв, мали складати вже у Вінниці. Для достовірності людям телефонував якийсь чоловік, який називав себе роботодавцем та, швидше за все, насправді він спільник аферистки.

До Вінниці людей обіцяли відвезти безкоштовно. У призначений час люди прийшли, однак автобуса так і не дочекалися.

Зараз жінки немає ні у центрі допомоги, ні за місцем прописки.

Людей, які втратили гроші, як мінімум півсотні. Але це лише одна група, яка мала їхати. Наразі кількість ошуканих намагаються встановити правоохоронці. Всіх постраждалих просять звертатися до міліції.