Черкаси – на шостому місці рейтингу найбільш сприятливих для бізнесу міст

23 Червня 2015 09:15

1434101040Рейтинг кращих українських міст для бізнесу склало авторитетне видання forbes.ua. У ньому Черкаси розташували на шостій сходинці.

Видання зазначає, що війна на сході країни оживила оборонну промисловість в Черкасах і області. Місцевий автогігант “Богдан” виробляє для українських військових медичний транспорт і бронемашини “Барс”. У лютому Національна гвардія уклала з підприємством контракт на покупку 90 таких броньовиків. Ціна одного – близько 1 млн гривень. Восени 2014-го президент Петро Порошенко сказав, що в держзамовлення включений черкаський завод “Фотоприлад”, який робить приціли для танків “Булат” і “Оплот”, а також гвинтокрилів. Хай-тек-обладнання для оборонки виробляє також Черкаський приладобудівний завод.

УНІАН

УНІАН

Намагається заявити про себе і місцеве співтовариство ІТ. Об’єднавшись в “Черкаси ІТ-кластер”, профільні компанії мають намір посилити позиції в галузі і зробити її популярною серед місцевої молоді. Спілка утворилася у квітні. Поки вона складається з п’яти учасників, але плани у них амбітні.

А ще в Черкасах найдовша в країні дамба, що з’єднує два береги Дніпра. Її довжина 17 км, на яких легко можуть поміститися 15 київських Хрещатиків чи дев’ять паризьких Єлисейських полів.

Загалом у лідери рейтингу вийшла Одеса, яка зуміла показати високі результати практично за всіма характеристиками, за винятком хіба кількості тяжких та особливо тяжких злочинів, рівень яких в цьому місті становить практично половину від загального рівня злочинності. На другу позицію піднявся Львів – місто, яке є по суті центром тяжіння капіталів і продуктивних сил всього Західного регіону. Трійку лідерів замикає Харків, який опинився в прифронтовій зоні.