Як зміниться клімат Черкащини до 2015 року (інтерактивна карта)

23 Червня 2015 13:15

222222+Інтерактивну карту зміни клімата в Україні з розбивкою погодних катаклізмів ледь не по кожній області створили на сайті vysnovky.com.

Стихія стає дедалі мінливішою і непередбачуванішою. Але вчені, зазираючи на десятиліття вперед, все ж роблять прогнози – як загальнопланетарні, так і щодо окремих регіонів.

За інформацією сайту, проблема Черкаського краю – нестача питної води, що ставить під загрозу розвиток сільського господарства, яке є водночас і однією з головних причин її забруднення, і однією з ключових галузей в регіоні. Крім того, інтенсивне рослинництво, поєднане з безвідповідальним ставленням до сівозмін, зводить нанівець родючість ґрунту. Робота на землі стає недешевою практикою і в певному сенсі скидається на кабалу.

Із інтерактивною картою погодних катаклізмів можна ознайомитися ТУТ

Загалом, резюмує видання, за останні чверть погода стала різкішою. Серед змін, які помітні по всій Україні: середня температура підвищується, опади розподіляються нерівномірно. Якщо ллє, то як з відра. Дуже сильний дощ (інколи тривалий, і з великим градом) — найпоширеніше стихійне метеорологічне явище на території України. Через нього виникають повені, селі, затоплюються поля, промислові приміщення. Як стверджує метеоролог Віра Балабух, типовими є випадки, коли злива, яка триває кілька годин, — дає половину, а часом й усю місячну норму опадів. Тож раптова сльота нерідко змінюється затяжною посухою. А отже, можуть займатися ліси.