Зона АТО станом на 25 червня (карта)

25 Червня 2015 16:41

Добра новина: за минулу добу жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений.

За інформацією, яку оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу в УКМЦ речник  Адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, активні бойові дії в зоні АТО тривають: противник порушує режим тиші на всіх напрямках. Близько третина з усіх збройних провокацій бойовиків супроводжується використанням важкого озброєння.

На Маріупольському напрямку противник здійснив потужний артилерійський обстріл наших позицій на схід від головного міста Приазов’я. Окрім гармат різних калібрів, які дислокуються у с. Саханка, бойовики вели вогонь з реактивних установок «Град-П». Обстріл розпочався ввечері і тривав близько чотирьох годин. Втрат не допущено, лінія фронту залишається незмінною.

На Донецькому напрямку обстановка залишається найбільш складною – тривають мінометні обстріли наших позицій на захід від Донецька на широкій ділянці від Мар’їнки до Авдіївки. Аналогічна ситуація на північ і захід від Горлівки, де перестрілки (переважно зі стрілецької зброї) тривали весь вчорашній вечір.

На Луганському напрямку вчора противник проявляв активність лише на сході області – в районі Щастя та станиці Луганської – бойовики провели мінометних обстріл наших позицій з високого правого берега Сіверського Донця, через що у Станиці Луганській пошкоджено газопровід і згорів приватний будинок.

Також, за даними Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, близько 20 тисяч мешканців Попасної та Попаснянського району, а також окупованого Первомайська залишилися без водопостачання через постійні обстріли з боку бойовиків. Також були пошкоджені електрокабелі, що ведуть до населених пунктів між Бахмутської трасою та Сіверським Дінцем – Оріхового, Кримського, Трьохізбенки тощо.

Вчора в зоні АТО було зафіксовано 7 польотів безпілотників НЗФ. Також прикордонникивиявили 2 російські вертольоти, які рухалися вздовж російсько-українського кордону з поблизу Луганської області.

25-06