Черкащанин з азербайджанським паспортом заробив у Баку 114 тис. доларів

30 Червня 2015 13:34

screen_000_Par6459980Днями завершилися Європейські ігри у Баку. Призери уже підраховують зароблене. Чи не найбільш щедрими на преміальні для своїх спортсменів стали господарі форуму. Кожна золота медаль азербайджанців оцінювалася у 214 тисяч доларів, срібло – 114, бронза – 71. Для порівняння: українці отримають від держави за золото Європейських ігор 25 тисяч гривень…

Серед нагороджених щедрими преміальними є й вихованець черкаського спорту Валентин Дем’яненко. Саме в Черкасах цей спортсмен починав свою кар’єру і досягав перших успіхів на чемпіонаті України з греблі на каное, пише видання “Черкаський спорт”.

Однак кілька років тому Дем’яненко втік з України та змінив громадянство, в результаті став першим номером збірної Азербайджану. Ще на Олімпіаді у Лондоні його вважали одним з головних претендентів на золото, але тоді на заваді високого результату стала травма. На домашніх Європейських іграх Дем’яненко здобув срібну нагороду. Рекордсмен світу подолав 200 метрів на каноє за 40.142 секунди.