Із 1 липня набирає чинності порядок надання пільг із урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї

1 Липня 2015 17:00

imageПостановою Кабінету Міністрів України від 4 червня 2015 Уряд затвердив порядок надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї.

Про це інформує начальник управління соціального захисту населення Придніпровського району департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Катерина Бінусова.

За її словами, він визначатиме механізм реалізації права на отримання пільг:

– із оплати послуг за користування житлом (квартплата, плата за послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій);
– комунальних послуг;
– за користування паливом, скрапленим газом, телефоном, а також послуг із встановлення квартирних телефонів.

– Пільги надаватимуться, якщо середньомісячний сукупний дохід сім’ї пільговика в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу, – акцентувала Катерина Марківна. – Постанова набирає чинності з 1-ого липня нинішнього року.

Так, до сукупного доходу включаються нараховані:

– пенсія;
– зарплата;
– грошове забезпечення;
– стипендія;
– соцдопомога (окрім одноразових частини допомоги при народженні дитини та частини допомоги при усиновленні дитини, допомоги на поховання, одноразової допомоги);
– доходи від підприємницької діяльності.

За консультаціями та більш детальною інформацією із зазначеного вище питання пропонуємо звернутися до управління соціального захисту населення Соснівського району департаменту соціальної політики Черкаської міської ради за адресою: м. Черкаси, бульвар Шевченка, 117, каб.115, вікно 8, тел. 32 01 03, або до управління соціального захисту населення Придніпровського району департаменту соціальної політики Черкаської міської ради за адресою: м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, каб.105, тел. 35 23 62.