Оперативно-бойова прикордонна комендатура “Черкаси” отримала нове озброєння та військову техніку

1 Липня 2015 12:10
oblradack.gov.ua

oblradack.gov.ua

У вівторок 30 червня на плацу Навчального центру підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України ім. Ігоря Момота зібралися керівники області – голова обласної ради Валентина Коваленко, заступник голови облдержадміністрації Юрій Сас, депутат обласної ради Сергій Осадчий, представники громадських організацій і особовий склад закладу. Вони прийшли привітати курсантів зі складенням військової присяги на вірність українському народові, вручити бойову зброю та техніку оперативно-бойовій прикордонній комендатурі «Черкаси» й побажати захисникам кордонів легкої служби на східних рубежах.

Вітаючи молодих військовослужбовців, начальник Центру Дмитро Коцеруба побажав колегам витримки, наполегливості та удачі під час виконання службових і бойових завдань, а також зауважив, що прийнявши присягу на вірність народу в непростий для країни час, вони повинні «з честю та гідністю виконувати усі завдання із захисту суверенітету та незалежності України».

Після урочистого складання присяги і вручення бійцям зброї гості та особовий склад Центру оглянули техніку, що буде передана оперативно-бойовій прикордонній комендатурі «Черкаси» для виконання військових завдань на Сході України. Це, зокрема, переносні протитанкові комплекси «Фагот», великокаліберні кулемети, вантажівки КрАЗ, бронеавтомобілі «КрАЗ Кугуар», пікапи Volkswagen Amarok тощо.

 

Військовослужбовців-прикордонників також привітали представники спілки ветеранів Афганістану та громадської організації прикордонників ветеранів, духовенство, батьки та рідні курсантів.