Основні події в зоні АТО станом на 1 липня (карта)

1 Липня 2015 14:50

На Луганському напрямку вчора вранці, ще до сходу сонця, противник відкрив вогонь з РСЗВ «Град» та 122-мм гармат в районі Золотого та Врубівки. Врубівка перебуває у тилу – відстань до фронту становить понад 15 км. За фактами, які повідомив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко, пізно ввечері бойовики провели обстріл наших позицій у Новотошківському та Станиці Луганській. Внаслідок цих варварських акцій ремонт інфраструктури та повне відновлення електро- і водопостачання у Станично-Луганському районі залишається ускладненим.

На Донецькому напрямку обстановка залишається найбільш складною і принципових змін не зазнала. Вчора ввечері відбулася перестрілка між силами АТО та бойовиками у Луганському та Ленінському: зафіксовано використання танків та мінометів НЗФ.  Точки найбільшого напруження у передмістях Донецька – Піски та Мар’їнка.

На Маріупольському напрямку, незважаючи на брехливі заяви ватажків бандформування «ДНР», тривають збройні провокації проти сил АТО у Широкиному.

Факти порушення перемир’я з боку НЗФ фіксуються щогодинно. Окрім стрілецької зброї і мінометів, застосовується і важке озброєння – 122-мм гармати та реактивні установки «Град-П».

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 10 – було поранено. Ці втрати сили АТО понесли на Донецькому напрямку.

01-07