За відбудовою черкаського театру потрібен контроль громадськості, – народний депутат

7 Липня 2015 10:29

DSC00974Під час ефіру на Черкаській ОДТРК “Рось” народний депутат Микола Томенко, говорячи про масштабну пожежу в обласному драматичному театрі 1 липняпоінформував, що звернувся до Генерального прокурора й міністра внутрішніх справ та сподівається на об’єктивне розслідування обставин гучного інциденту.

Стосовно параду чиновників і депутатів про те, як треба правильно відбудовувати театр, Томенко висловив занепокоєння, що часто в подібних ситуаціях окремі люди шукають способів, як на цьому заробити.

“Тому, вочевидь, необхідна авторитетна наглядова рада за участі і представників театру, громадськості, відомих людей на Черкащині для того, щоб спочатку визначитися з проектом, а потім контролювати надходження коштів та їх використання. Щоб, як зазвичай в Україні, це не перетворилося в багаторічну історію з відбудовою, на яку кошти виділяються, а відбулова ніколи не закінчується, – зауважив Томенко. – Очевидно, за умов такого громадського контролю через наглядову раду відновлення театру слід розглядати як народну будову, бо зрозуміло, що одними коштами державного бюджету навряд чи оперативно вдасться вирішити проблему”.