Мусимо зупинити сповзання України до «некерованого хаосу», – Томенко

8 Липня 2015 11:30
pravda.com.ua

pravda.com.ua

Складається враження, що наша влада свідомо підтримує так звану управлінську модель «керованого хаосу», вважає народний депутат України Микола Томенко.

«Дійсно, ця доктрина, яку свого часу обґрунтував американський дослідник Стівен Манн і яка була пов’язана з поведінкою на зовнішньополітичній арені, на жаль, сьогодні характеризує внутрішній стан справ у нашій країні. І є підстави вважати, що деякі країни світу зацікавлені у тому, щоб Україна певний період перебувала в так званому стані «керованого хаосу», – зазначив Микола Томенко.

Проте, за його словами, ситуація, яка розгортається в нашій державі, показує, що таке просування нібито керованого хаосу призвело до того, що в Україні ситуація набула явних ознак «некерованого хаосу», де центральна влада, місцева влада та правоохоронні органи вже практично не контролюють ситуацію.

«На першому етапі складалося враження, що багато посадовців свідомо створювали таку ситуацію, коли використовували «групи в балаклавах» для вирішення власних проблем, дотримуючись перефразованого принципу «своїм друзям все, а решті – закон». Але сьогодні використання подібних нецивілізованих, неправових методів набуло вже критичних меж. Я переконаний: якщо не повернути країну в систему безумовного виконання Конституції, законів і правових приписів, то цей «некерований хаос» може не просто нанести серйозної шкоди Україні, а призвести до трагічних наслідків», – підсумував Микола Томенко.