Відтепер у Черкасах громадяни можуть оперативно повідомляти даішникам про порушників ПДР

9 Липня 2015 14:28
auto.bigmir.net

auto.bigmir.net

Сьогодні розпочав роботу сервіс інтерактивного обміну інформацією (фото- відеофайлами) між громадянами та Державтоінспекцією Черкас, для швидкого реагування на водіїв – порушників ПДР. Сервіс розміщено на головній сторінці офіційного сайту УДАІ в Черкаській області за адресою: http://www.chkdai.gov.ua/?p=info_user

Як працює сервіс, розказав у своєму фейсбуку начальник управління МВС у Черкаській області Владислав Пустовар:

“Громадянин надсилає фото- відеофайл з телефону чи реєстратору з зображенням автомобіля правопорушника на вказану адресу, заповнюючи запропоновану форму. Отриманий оператором файл протягом двох хвилин розсилається всім патрулям ДАІ на вбудовані в автомобілі девайси , які з’єднані з оператором за допомогою 3G-зв’язку. Наряд ДАІ, в зоні якого скоєно правопорушення (як я повідомляв раніше, ми умовно поділили місто на п’ять зон, в кожній з яких чергує окремий екіпаж ДАІ) виїжджає за вказаною в повідомленні адресою для відповідної реакції.
Так, нинішнє законодавство не дозволяє нам притягнути до відповідальності водія на підставі фото- відеофіксації, коли він відсутній в автомобілі або коли авто з’їхало з місця правопорушення. Наряд ДАІ також не може чекати годинами на кермувальника, проте ми в змозі проводити з такими водіями профілактично – роз’яснювальну роботу, яка, як показує практика, також дає позитивні результати і дисциплінує, адже не кожен хоче бачити себе та свою автівку в Інтернет – публікаціях з наріканнями. В разі ж коли водія застануть на місці скоєння правопорушення – його буде притягнуто до відповідальності.
Як я вже зазначив, сервіс має інтерактивний(зворотній) зв’язок і в подальшому громадяни зможуть перевірити реакцію правоохоронців на своє повідомлення на цьому ж сайті. Всі повідомлення про скоєння порушень ПДР працівниками міліції будуть розглядатися на загальних підставах.
Я розумію, що в перші дні роботи сервісу можливі певні прорахунки, працівники ДАІ можливо не завжди встигатимуть вчасно реагувати на всі повідомлення, тому прошу громадськість віднестися з розумінням до дій інспекторів, адже головна ідея нововведення – це об’єднати зусилля небайдужих громадян і правоохоронців в забезпеченні порядку в місті”.


За словами Пустовара, наступним кроком реформування Черкаської міліції він розглядає оснащення всіх співробітників ДАІ міста, які несуть службу, особистими переносними реєстраторами, які будуть розміщені на форменому одязі і записуватимуть всі дії і розмови правоохоронця під час чергування.