10 справ, які варто зробити до 10-ої ранку

10 Липня 2015 08:44
perfectladies.ru

perfectladies.ru

Марк Аврелій якось сказав: “Коли ви прокидаєтеся вранці, подумайте про те, що знову отримали дорогоцінний привілей бути живим – дихати, думати, щоб насолоджуватися й любити”.

Нижче зібрано перелік ранкових занять, які “зроблять” увесь наступний день.

Помедитувати

Медитація або навіть проста вправа “Глибокий вдих-видих” допоможе вам почати свій день з відчуттям спокою. Замість того, щоб лізти за телефоном й перевіряти ранкові мейли, витратьте кілька хвилин просто на те, аби посидіти в тиші.

Упродовж дня ми хапаємося за безліч великих і важких справ – дозвольте собі почати на спокійній хвилі. Плюс до всього іншого – медитація допоможе налаштуватися, ви станете більш сфокусованим і відчуєте прилив сил.

Подякувати собі

Розпочніть свій день з подяки за те, що ви маєте. Ця практика навчить дуже важливому вмінню – бути вдячним самому собі за маленькі успіхи протягом наступних 24 годин. Це зробить вас більш стійким до проблем, які виникають за день.

Прикинути в голові, чим сьогодні зайнятися

Чим раніше складено ваш план на день, тим більш ефективно і продуктивно ви витратите свій час. Як тільки ви це зробите, залиште в розкладі час на те, аби вирішувати проблеми за ступенем їх настання.

Випити склянку води

Ваше тіло пробуджується зневодненим, тому дуже важливо насамперед випити трохи води. У своїй книзі The Body Ecology Diet дієтолог Донна Гейтс пропонує людям пити половину добової норми води саме в ранкові години. Це очистить організм від токсинів, зменшить відчуття голоду й ризик виникнення головних болів протягом дня.

Зробити розтяжку

Важко знайти людину, яка прокидається з легкістю у м’язах і кістках. І не дуже й просто привчити себе робити зарядку. Та дослідження стверджують, що ранкова розтяжка може підвищити гнучкість, поліпшити кровообіг і зменшити стрес, який накопичився. Плюс ви неабияк поліпшите поставу.

Послухати музику

Починаючи свій день з музики, ви отримаєте масу задоволення, підіймете собі настрій і зарядитесь позитивною енергією на найближчу добу.

Як показують дослідження, музика здатна підвищити загальну мотивацію і продуктивність. Так що порадуйте себе!

Посміхнутися

Розпочніть свій день з посмішки перед дзеркалом у ванній кімнаті. Це позитивно вплине на загальний стан і настрій, навіть коли зовсім не радісно.

Прибрати за собою після вечора

Наше життя кипить, тому ви іноді можете забути про маленькі справи з ранку. Іноді ми розкидаємо одяг по хаті, лишаємо посуд у мийці й не прибираємо за собою сміття. Все це може накопичуватися день за днем і зрештою переросте в елементарну лінь.

Та уявіть, як прекрасно, коли ви приходите додому – і все прибрано й охайно. І можна просто відпочити і розслабитися.

Зробити найважчу роботу в першу чергу

Насправді може здатися, що найкраще буде зробити купу дрібних справ з ранку, однак якщо ви спочатку вирішите найскладніше завдання, то всі інші “підуть” ще швидше і краще. До всього іншого, це чудовий спосіб боротьби з прокрастинацією для тих, хто звик відкладати на потім.

За матеріалами adme.ru