Екс-гравець черкаського клуба здобув срібло Універсіади

13 Липня 2015 19:21
Олексій Клямар (на фото ліворуч))

Олексій Клямар (на фото ліворуч))

Чоловіча волейбольна збірна України здобула срібні нагороди Універсіади. У південнокорейському місті Кванджоу українці дещо сенсаційно дісталися фіналу змагань. У грі за золоті нагороди наша збірна поступилася росіянам 1:3. У складі українців одним з найрезультативніших гравців був екс-волейболіст черкаського “Імпексагро” – Олексій Клямар. В активі другого темпу 10 очок. Також в заявці команди був екс-блокуючий черкаської команди Дмитро Богдан, пише видання “Черкаський спорт”.

Попри те, що фаворитами фіналу вважалися росіяни, перші три партії пройшли в абсолютно рівній боротьбі. Більш того, українські волейболісти нерідко лідирували в рахунку, причому навіть з перевагою в кілька очок. А в стартовому сеті у підопічних Сергія Скрипки та Миколи Пасажина за рахунку 25:24 був сетбол.

На жаль, у фіналах двох перших партій українцям трохи не пощастило і вони поступилися 25:27 і 23:25. Зате третій сет збірна України провела просто блискуче, вигравши його 25:21. На більше наших хлопців не вистачило. Швидше за все, позначилася втома, так як два попередніх матчі українцям довелося грати всі п’ять партій, у той час, як збірна Росії перемагала своїх суперників у трьох сетах. Рахунок четвертій партії фіналу 14:25.