На трасі “Київ – Одеса” у вантажівки загорілося колесо просто під час руху (фото)

13 Липня 2015 11:16

За останню добу черкаські рятувальники ліквідували пожежі двох автомобілів. 12 липня о 19:05 на пункт зв’язку драбівської пожежно-рятувальної частини надійшло повідомлення про загорання легкового автомобіля на 2 км автодороги «Драбів – Шрамківка». Як стало відомо, займання в моторному відсіку автомобіля «ВАЗ-2106» сталося під час руху. Для ліквідації загорання на місце події оперативно прибув черговий караул 5-ї Державної пожежно-рятувальної частини Управління ДСНС, який швидко ліквідував займання.

ck.mns.gov.ua

ck.mns.gov.ua

Як з’ясувалося під час попередньої перевірки, причиною пожежі стало коротке замикання електропроводки. У результаті пожежі вогнем знищено навісне обладнання моторного відсіку, та салон автомобіля.

ck.mns.gov.ua

ck.mns.gov.ua

Цього ж дня, увечері, у Жашківському районі, на 156 км автотраси «Київ – Одеса», також під час руху виникла пожежа автогуми на причепі вантажного автомобіля «ДАФ».

Про загорання, водія вантажівки, повідомили інші воді, які також викликали і рятувальників.

ck.mns.gov.ua

ck.mns.gov.ua

Дізнавшись про займання водій, зупинив транспортний засіб, та від’єднавши причеп від автомобіля, за допомогою вогнегасників намагався загасити полум’я. Та ще до прибуття рятувальників на місце події, вогонь встиг поширитися та знищити дві автопокришки, а також пошкодити 5 автопокришок та термобудку причепа. Пожежу було ліквідовано впродовж 20 хвилин черговим караулом Жашківської пожежно-рятувальної частини.

ck.mns.gov.ua

ck.mns.gov.ua

За словами водія автомобіля, одне з коліс причепу мало технічні несправності, що ймовірно призвело до його нагрівання, та у подальшому загорання.