У селі на Смілянщині встановили пам’ятник загиблому на Донеччині воїну АТО

13 Липня 2015 12:00
ck-oda.gov.ua

ck-oda.gov.ua

Пам’ятний знак на честь односельця Руслана Чубатенка встановили в Березняках, що на Смілянщині. Він загинув рік тому, не доживши місяць до свого 23-річчя. АТОвець поліг у боях за Савур-Могилу.

Руслан Чубатенко спершу відстоював майбутнє України на Майдані, а потім поїхав на Схід. Односельці зі сльозами на очах згадують про нього.

– Це була наскільки світла дитина, – каже сільський голова Березняків Надія Гончаренко. – Завжди привітний і ввічливий. Це – наша велика втрата. Ми всім селом проводжали Руслана в останню путь. Він – наш Патріот. І ми, як можемо, бережемо про нього пам’ять.

Ще торік у селі на честь молодшого сержанта назвали вулицю та сквер. Тепер тут встановили ще й пам’ятний знак на його честь. Його відкривали батьки бійця та побратими. Ушанувати загиблого приїхав і голова Черкаської ОДА.
– Що керувало Русланом, коли він вирушив на передову? – зауважує Юрій Ткаченко. – А те, що заклали його батьки: любов до свого села, до Черкащини, до України. Як мені розповіли односельці бійця, він хотів стати вчителем. І хоч не судилося, однак він своїм прикладом таки навчив інших головного: як бути справді небайдужим, як самовіддано захищати свою Україну та що значить бути патріотом не на словах.
Натепер ще зо три десятки березняківців боронять країну на Сході.