Міліція затримала особу, підозрювану у вбивстві черкаського журналіста

14 Липня 2015 13:23
gazeta.ua

gazeta.ua

Оперативники затримали особу, яка обґрунтовано підозрюється в причетності до скоєння резонансного вбивства в Корсунь-Шевченківському районі на Черкащині.

Нагадаємо, що 4 квітня 2014 року в місті Корсунь-Шевченківський невідомі викрали громадського діяча та місцевого журналіста Василя Сергієнка, тіло якого, з ознаками насильницької смерті, було виявлено в лісовому масиві одного із сіл Корсунь-Шевченківського району.

За даним фактом слідчим управлінням обласної міліції розслідується кримінальне провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 146, пунктів 3, 12 частин 2 статті 115 Кримінального кодексу України (Викрадення людини та умисне вбивство викраденої людини, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

11 липня підозрюваного затримано на території Черкаської області ще з двома особами під час вчинення ними іншого тяжкого злочину. Наразі, рішенням суду задоволено клопотання слідчого, погодженого прокурором, щодо обрання вказаним чоловікам запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

Досудове розслідування триває, вживаються заходи для проведення швидкого та об’єктивного розслідування та доведення вини інших осіб, які причетні до скоєння вказаного кримінального правопорушення .

Процесуальне керівництво у вказаному кримінальному проваджені здійснюється групою прокурорів апарату прокуратури Черкаської області.