У Золотоноші на каналізаційно-насосній станції загинуло троє робітників

14 Липня 2015 12:40
ck.mns.gov.ua

ck.mns.gov.ua

У понеділок 13 липня о 18:00 до оперативно-координаційного центру Управління надійшло повідомлення про те, що в м. Золотоноша на території ТОВ «АРТБУДКОМФОРТ» під час проведення ремонтних робіт на каналізаційно-насосній станції зникли троє працівників підприємства.

Оперативна група Золотоніського РВ УДСНС, яка оперативно прибула на місце події, організувала роботи по відкачуванню з каналізаційної шахти води 2-ма електронасосами каналізаційних стоків (рівень стоків близько 2-х метрів).

Після години роботи 2-х електронасосів стоки було відкачано, після чого на 10 метровій глибині було знайдено тіла 3-х загиблих. Після підйому їх на поверхню, тіла чоловіків, яким було 31, 52 та 59 років, були направлені до Золотоніського відділення СМЕ.

На місці події працюють підрозділи УМВС та прокуратури які встановлюють причини трагедії.

“За попередньою версією, робітники спочатку отруїлися вуглекислим газом, який накопичився на дні приміщення, а вже потім їх залило водою.
Швидше за все, в в ході виконання ремонтних робіт вони порушили правила техніки безпеки.
Усунути несправність їм не вдалося, натомість, їх залило водою. Відповідь на те, що стало причиною загибелі чоловіків, отруєння вуглекислотним газом чи утоплення дасть судово-медична експертиза”, – прокоментував інцидент помічник начальника ДСНС України в Черкаській області Костянтин Проценко.