Із Черкас на Схід “полетів” безпілотник

15 Липня 2015 11:06
ck-oda.gov.ua

ck-oda.gov.ua

Айдарівці віднині матимуть додаткові “очі”. Із Черкас до зони АТО відправили сучасний безпілотник. Про це подбав інвестор, який у місті будує завод із виробництва побутової техніки “Saturn”.

Фахівці підприємства вже випробували безпілотника та навчили бійців, як ним користуватися. І вже найближчі дні той виконуватиме своє завдання на лінії вогню.

“До нашого Центру допомоги армії звернулися айдарівці з такою потребою, – розповідає голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Президент холдингу “Saturn” Олександр Громико відразу відгукнувся. Це вже не вперше він допомагає безпілотником і точно не востаннє. Лише черкаським бійцям передав уже четвертий. Це і є соціальна відповідальність бізнесу. Саме таке сучасне обладнання рятує безліч життів на фронті”.

Волонтери відразу передали безпілотника бійцю батальйону “Айдар”. Антон із позивним “Днєпр” каже: досі в його розвідгрупі таких “очей” не було.

“Завдяки співпраці обласної влади, бізнесу й волонтерів ми тепер зможемо бачити набагато більше та якісно відбивати атаки, – пояснює боєць. – Цей безпілотник може працювати безперестанку 2,5 години, а радіус його польоту становить 25 кілометрів. Це все при тому, що підіймається він на висоту в 1200-1300 метрів”.