На Канівщині нарешті знайшли малих братів-мандрівників, яких дві сотні рятувальників шукали майже добу

23 Липня 2015 19:30

11754246_772005492917450_1055432507462436191_nДітей із Канева, яких майже добу шукали майже дві сотні рятувальників, міліціонерів, лісників і волонтерів сьогодні увечері близько 17-30 було знайдено.
За час що їх шукали, брати 8 і 5 років устигли пройти лісом 5 кілометрів. Про це розповіли у ДСНС України в Черкаській області.

За словами старшого із дітлахів, опинившись у лісі вони дуже швидко втратили орієнтир тому помилилися із напрямком і заблукали. Намагаючись відшукати дорогу брати йшли допоки не стемніло, після чого притулившись один до одного, заночували у яру неподалік села Пекарі.

За попередньою інформацією, малі загубилися, коли пішли до лісу вдруге.

Зранку, вони разом із сусідом, на якого їх на день залишила мати, були у лісі, де допомагали чоловікові збирати хмиз та суху деревину. Згодом, повернувшись додому, літній чоловік пригадав, що забув у лісі свою сокиру, саме за нею діти і пішли, коли їх побачили востаннє.

Голодних, покусаних комарами та поколотих гілками дітей, вдалось знайти завдяки активній інформаційній роботі, яка була проведена правоохоронцями із населенням міста Канів.

Працівниця місцевого водоканалу, дізнавшись про зниклих дітей, повідомила, що пізно увечері, вона, неначе б то, чула дитячі крики в районі лісового масиву. Пригадавши місце, жінка у такий спосіб допомогла рятувальникам визначитися із вектором розшуку, по якому було спрямовано одразу три пошукові групи.
Символічно, що дітей знайшли працівники центральної районної лікарні, які добровільно зголосилися долучитися до пошуків. Саме у цьому закладі і працює мати дітей, яких шукали майже добу.
Лікарі, що входили до кожної з пошукових груп одразу оглянули дітей, крім відчуття голоду, укусів комах та подряпин, якихось серйозних розладів здоров’я у дітей виявлено не було.